fredag 27 november 2015

Köttfärssoppa med minipasta

1-2 gula lökar, ca 100 g
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
ca 500 g nötfärs
tacokrydda (1 påse)
2 dl risoni
4-5 st morötter
1 burk krossad tomat (400 g)
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ krm cayennepeppar

Till servering:
Crème fraiche

Fräs nötfärsen och krydda med tacokrydda + vatten, enligt anvisning på kryddpåsen.
Hacka löken.
Smält 1 msk smör i en gryta, pressa i 3 vitlöksklyftor och tillsätt ½ dl tomatpuré och löken. Fräs på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt färsen och stek ytterligare 5 min.
Koka 2 dl risoni enligt paketets anvisningar.
Skala och grovriv morötterna.
Tillsätt morötterna, 1 burk krossade tomater, 1 liter vatten, 1 buljongtärning, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och ½ krm cayennepeppar i grytan.
Koka upp och låt puttra på medelvärme under lock i 10-15 min.
Servera köttfärssoppan med risonin och en liten klick crème fraiche.

Soppan kan förberedas i sin helhet. Koka i så fall risonin separat, kyl risonin, förvara den i kylen och lägg i den när du värmer soppan på nytt. Crème fraichen tillsätts vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar