fredag 27 november 2015

Apelsin- och ingefärskladdkaka med vaniljkvarg

ca 12 bitar

100 g smör
100 g vit choklad
1 apelsin
1/2 dl syltad ingefära (i bitar, 1/2 dl motsvarar ca 30 g)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
Garnering
1 dl kokos
250 g naturell kvarg (10 %)
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°C.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, eller smörj formen med smör.
Smält smöret i en kastrull så stor att man kan göra hela smeten i den. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Riv skalet av apelsinen (spara resten av apelsinen till garnering). Skär ingefäran i små bitar.
Rör ner sockret och äggen i smörblandningen. Blanda i apelsinskalet och ingefäran och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Garnering: Rosta kokosen i en stekpanna, låt kallna. Rör ihop kvargen med florsockret och vaniljpulvret. Skala apelsinen med kniv och skär den i hinnfria klyftor.
Servera med vaniljkvarg, rostad kokos och apelsinklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar