torsdag 25 september 2003

Krusbär smulpaj

100 g margarin eller smör eller 3/4 dl flytande margarin
2-3 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
ca 1/2 liter färska bär eller frysta bär
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Bred ut krusbären på fatet eller i formen. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Till frysta bären tag enbart potatismjöl. Smält fettet i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn i det smälta fettet eller blanda socker och mjöl och gryn med flytande margarin. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen tills smuldegen har fått färg och fyllningen har mjuknat och saftat sig, i ca 15 - 20 minuter. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar