ca. 6 portioner
500g morötter - skivad
1 liten kålrot - tärnad
2 rödlökar - hackade
1 vitlöksklyfta - pressad
1,5 liter grönsaksbuljong (på tre tärningar)
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
Saft och finrivet skal av en apelsin
2 msk hackad persilja eller gräslök
Salt och svartpeppar
Eventuellt 1-2 dl grädde
Koka morötter, kålrot, rödlök, vitlök, buljong, tomatpuré och vinäger i 15-20 minuter under lock tills rotfrukterna mjuknat
Mixa eventuellt soppan (beroende på om du vill ha em slät soppa eller soppa med bitar av rotfrukter kvar)
Rör i apelsinskal och saft samt salt, peppar och persilja/gräslök och eventuellt grädden.
Garnera vid servering med lite persilja/gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar