ca. 6 portioner
500g morötter - skivad 
1 liten kålrot - tärnad 
2 rödlökar - hackade  
1 vitlöksklyfta - pressad 
1,5 liter grönsaksbuljong (på tre tärningar)  
1 msk tomatpuré 
1 msk balsamvinäger 
Saft och finrivet skal av en  apelsin 
2 msk hackad persilja eller gräslök 
Salt och svartpeppar  
Eventuellt 1-2 dl grädde 
Koka morötter, kålrot, rödlök, vitlök,  buljong, tomatpuré och vinäger i 15-20 minuter under lock tills rotfrukterna  mjuknat 
Mixa eventuellt soppan (beroende på om du vill ha em slät soppa  eller soppa med bitar av rotfrukter kvar) 
Rör i apelsinskal och saft samt  salt, peppar och persilja/gräslök och eventuellt grädden. 
Garnera vid  servering med lite persilja/gräslök.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar