300 g laxfilé utan skinn och ben 
250 g färska blåmusslor med skal 
2  dl torrt vin 
2 msk smör 
2 msk mjöl 
8 dl fiskbuljong 
2 dl grädde  
1/2 g saffran 
Salt och peppar 
Borsta och skölj musslorna väl, ta  bort trådarna och kontrollera att musslorna är slutna. 
Koka musslorna i  vinet tills de öppnar sig, kasta dem som inte öppnar sig. 
Sila buljongen och  ta tillvara den. 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om.  
Späd med fisk- och musselbuljong. 
Häll i grädden och låt soppan koka i  ca 20 minuter. 
Häll i mer buljong om soppan blir för tjock. 
Tillsätt  saffran och smaka av med salt och peppar. 
Skär laxfilén i bitar och låt  fisken dra några minuter i soppan. 
Ta musslorna ur skalen och lägg musslorna  i soppan. 
Spara några hela skal som garnering. 
Servera gott bröd till.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar