räcker till 12-15 pers
Till pajdegen:
100g smör (funkar med margarin också)
3,5 dl vetemjöl
ca 2 msk kallt vatten
Gör en pajdeg av ovan ingredienser och låt ligga svalt minst 30 min
Sätt på ugnen på 200grader
Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 25min
Till fyllningen:
1,5dl vispgrädde (tror ej det blir lika bra med magrare grädde)
1,5dl socker
1,5dl sirap
200g smör (margarin funkar också)
Koka grädde, socker o sirap i ca 20-30 minuter tills kolan är lagom seg. Detta testar du med ett kulprov
(Kuprov = ta en del av kolan och droppa ner i kallt vatten. Om kolan tjocknar och går att göra en boll av är den klar)
Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan.
Häll up kolan i pajskalet, som svalant lite i alla fall.
Ställ kallt så det stelnar.
Till servering:
2 burkar kesella vanilj
Gärna några färska eller frysta bär, t.ex. hallon, björnbär, blåbär??
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar