onsdag 17 maj 2006

Ostsoppa med bacontopp

1 schalottenlök
1/2 äpple
2 stjälkar selleri
smör eller margarin
1 tsk curry
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
2 1/2 - 3 dl riven lagrad ost, ca 150 g
salt
vitpeppar
1 äggula
1 dl vispgrädde

Till servering:
1 pkt bacon, 140 g
hackad persilja

Hacka lök och äpple. Strimla sellerin. Fräs lök och selleri utan att det tar färg. Låt äpple och curry fräsa med en liten stund.
Strö över mjölet. Späd med buljongen. Koka 5-10 min.
Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Soppan får inte koka mer, då blir osten seg. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop äggula och grädde och rör ner i soppan.
Strimla baconet och knaperstek det. Låt det rinna av. Strö bacon och persilja över soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar