(4 pers)
8 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 burk hela tomater
5 dl tomatjuice
1 msk tomatpuré
1 tsk rivet citronskal
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och nymalen svartpeppar
250 g färsk ravioli med karljohansvamp
50 g huvlad parmesanost
1/2 dl hackad persilja
Skal och dela vitlöksklyftorna på mitten.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull.
Låt vitlöken puttra i oljan några minuter utan att få färg.
Pudra paprikapulvret över.
Tillsätt tomater, tomatjuice och buljongtärning.
Låt koka i ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Koka raviolin enligt paketets anvisningar.
Häll upp soppan i varma tallrikar.
Servera med raviolin, parmesan och hackad persilja.
Ja, det skall vara åtta vitlöksklyftor i soppan. I och med att de puttrar i oljan försvinner den råa vitlökssmaken och de blir milda och goda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar