måndag 15 december 2014

Saffranscupcakes

(12 cupcakes )

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) saffran
1 dl grädde
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom (valfritt)
4 dl crème fraîche
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
strössel till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smaksätt smeten med rom.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Frosting:
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
Bred frostingen på cupcakesen.
Garnera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar