(4 port)
4 krm salt 
1 l vatten 
200 g sockerärter 
2 krm vitpeppar, nymald
4 tsk maizena majsstärkelse
4 st morötter, späda 
200 g rädisor
1 dl mellangrädde
2 st grönsaksbuljong, tärning
1 st blomkålshuvud
4 st lökar, färska 
4 msk körvel, hackad, färsk 
1. Skölj och ansa grönsakerna. Skala och skiva morötterna och bryt blomkålen i små buketter. Skär lök och rädisor i bitar.
2. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg ner morötter, blomkål och lök. Låt koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll ner den i soppan. Låt soppan koka upp.
3. Tillsätt sockerärter, och rädisor och smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera med körvel och servera med bröd. 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar