16 oskalade vitlöksklyftor
500 g potatis
1 liter hönsbuljong
2 hela  kryddnejlikor
4 persiljestjälkar
4 msk visp- eller mellangrädde (creme  fraiche går lika bra)
salt
vitpeppar
lagerblad
Koka upp lite vatten i en kastrull. Förväll de oskalade vitlöksklyfterna  under lock i 30 sekunder. Spola av dem i kallt vatten och skala dem. Skala och  skiva potatisen. Koka upp buljong, kryddnejlikor, lagerblad och persiljestjälkar  i en gryta. Lägg i potatis och vitlöksklyftor och sjud under lock i 40-50  minuter. Fiska upp nejlikor, lagerblad och persiljestjälkar. Puréa soppan i  matberedare i omgångar eller med mixerstav. Vispa i grädden. Smaka av med salt  och vitpeppar. Servera soppan varm eller rumstemperatur med ljust bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar