tisdag 19 februari 2002

Tomatsoppa med päron

1 gul lök
1 tsk olja
2 burkar konserverade tomater, à 400 g
1/2 msk djupfrysta provensalska örtkryddor eller 1/4 tsk torkade franska örter
1 burk päron ca 400 g
ev. 1 tsk dragon
6 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
pressad saft av 1 citron
salt och nymald svartpeppar

Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull på svag värme. Häll i tomater med spad, kryddor, päron, buljong och citronsaft. Låt det koka på svag värme under lock ca 10 min. Finfördela soppan i matberedare eller mixer. Hetta upp igen och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med 1 msk mild lättyoghurt i varje tallrik och lite hackad gräslök.

Detta är en viktväktarsoppa som ger ca 1/2 point per portion och 2 points totalt. 60 kcal per portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar