2-3 squash
matfett
1 pkt saffran (0,5g)
1 liter vatten
2  grönsaksbulj tärningar
1 dl vitt vin eller 1,5 msk sherry
1 äggula
1,5  dl vispgrädde
salt, peppar, (cayenne)
vitt bröd i kuber
1  vitlöksklyfta
olja
1 röd paprika i tärningar
Skär squashen i halvcirkelformade skivor ca 1 cm breda. Smält matfett i  kastrull rör ned saffran. Tillsätt squashen och blanda noga.Häll på vatten +  bulj tärningar och koka squashen mjuk. Mosa till en slät puré i matberedare.  Häll tillbaka i kastrullen o koka upp. Tillsätt vin (sherry) och grädden blandad  med äggulan. Smaka av med kryddor. Låt sedan sjuda men ej koka. Servera med  brödtärningarna, som stekts i olja o vitlök, samt med paprika tärningarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar