1 blomkålshuvud 
1/2 purjolök (1 om den är liten) 
1 liter mjölk 
2  grönsaksbuljong-tärningar 
Salt o malen vitpeppar 
100g philadelfiaost  
Bröd att steka till tärningar 
1 klyfta vitlök 
20g färsk ingefära
Skär ner 1/4 av blomkålshuvudet till mindre buketter som sparas till  garnering. Skär resten av blomkålen i bitar. 
Skär purjolöken i fint och fräs  hälften av löken med blomkålen lätt i lite olja. Spara resten av purjolöken till  garnering. Häll på mjölken och smula ner grönsaksbuljongen och låt koka tills  blomkålen är mjuk (passa så soppan inte bränns vid eftersom du kokar i mjölk).  Tillsätt philadelfiaosten. Mixa soppan slät. Smaksätt med salt o peppar. (Om du  vill lyxa till det och få en fylligare smak kan du ev tillsätta lite  cayennepeppar och någon matsked sherry.) 
Skär brödet i tärningar och  pressa vitlök och riv ingefära. Rosta/stek brödet i olja i en stekpanna och  blanda i vitlök och ingefära. 
Häll upp soppan och dekorera med  blomkålsbuketter, purjolök och brödkrutonger. Ringla ev lite olja över. Den som  önskar kan lägga i en klick philadelfiaost i soppan.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar