(tillagningstid 30 minuter)
1 finhackad gul lök 
1 msk smör 
2 msk vetemjöl 
1 liter hönsbuljong  
125 g Gorgonzola eller annan grönmögelost 
1 dl grädde 
1 äggula  
vitpeppar 
600 g oskalade räkor 
ärtskott
Smält smöret i en kastrull och lägg i löken att mjukfräsa. 
Strö över  mjölet och rör ner buljongen. 
Koka soppan i 5 minuter. 
Dela osten i  bitar. 
Ta soppan från plattan och rör ner osten. 
Vispa ihop grädden med  äggulan och rör ner redningen i soppan. 
Smaka av med vitpeppar. 
Håll  soppan varm, men koka den inte. 
Skala räkorna och lägg dem i soppan strax  före serveringen. Soppan får inte koka mer. 
Garnera med ärtskott.  
Servera soppan gärna tillsammans med nötbröd eller annat gott bröd.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar