1 liter jordgubbar
2 stänger rabarber
100-140g vit choklad,  grovhackad
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl råsocker
1 paket smördeg
1  äggula
Vaniljglass
Sätt ugnen på 200grader. 
Ansa och skär rabarber i bitar.
Koka upp 2 dl  vatten med vanilj och 1dl råsocker, lägg i rabarberna. Låt sjuda 2-3 min. 
Ta  upp rabarberna och låt svalna.
Lägg rabarber + delade jordgubbar i en  ugnssäker form. Täck med vit choklad.
Vispa ihop äggulan med grädden, pensla  detta på den frysta smördegen samt stör på 0,5 dl råsocker.
Lägg smördegen på  jordgubbar o rabarberna, grädds i ugnen ca 10 min tills smördegen rest sig och  fått gyllenbrun färg.
Serveras med vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar