1 röd paprika
6 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1-2 selleristjälkar
3 msk olivolja
1 msk torkad basilika
1/2-1 tärning grönsaksbuljong
7 dl vatten
2 msk tomatpuré
Salt o svartpeppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 gr Dela tomater o paprika och tryck till vitlöksklyftorna och skala och klyfta löken. Lägg allt på bakplåtspapper på en plåt. Ringla olja över o krydda m salt o peppar o basilika. Vänd runt. Sätt in i ugnen och rosta i 20 min. Kan bli lite brända och det är ok. Häll de rostade grönsakerna i en stor kastrull, lägg i tunt skivad selleri o tomatpuré. Fyll på med vatten o buljongtärning. Koka upp o låt sjuda 5 min. Lyft från plattan o mixa Servera med aioli och bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar