Du har just anlänt till vår soppklubb på nätet. Denna eminenta klubb består av tre flitiga medlemmar som träffas med ojämna mellanrum och bjuder varandra på soppa och efterrätt. Och kanske skvallrar lite. På denna sida samlar vi våra sopprecept. Var med och njut.
Tycker Natalie, Susanne, Karin
torsdag 8 november 2018
Ramensoppa med kyckling
4 port.
Ramensoppa
4 st vitlöksklyfta(or)
62,5 gram salladslök(ar), ca ett halvt knippe
200 gram färsk shiitakesvamp
1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
3,5 msk soja, japansk, t.ex. shoyu
1,5 msk sesamolja
2 l vatten, börja med 1,5 och tillsätt efter eget tycke
6 msk kycklingfond
3 tsk chilipeppar, finhackad
4 tsk ingefära, riven, färsk
0,5 msk rapsolja
200 gram äggnudlar, t.ex. Samyang Ramen
Topping
2 st ägg
62,5 gram salladslök(ar), ca ett halvt knippe
0,5 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
0,5 st chilipeppar
100 gram böngroddar, färska
1 st limefrukt(er)
0,5 kruka(or) koriander
1 krm salt
300 gram kycklingfilé(er)
Tillagning:
Topping:
1. Sätt ugnen på 165 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna.
2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Skär sedan i skivor.
Ramensoppa:
1. Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek.
2. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min. Skiva svampen och strimla salladslöken.
3. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min. Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Topping:
1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten.
2. Skala och halvera äggen. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skiva limen i klyftor.
3. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar