måndag 30 juni 2014

Nutellasemifreddo

(8-10 port)

2 köpta marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella 400 g

Ta fram 3 skålar. Separera äggen och lägg vitorna och gulorna i var sin skål. Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker i den första skålen och vispa till ett fast skum. Vispa gulorna i den andra skålen tillsammans med 1 msk socker, så det blir fluffigt. Vispa grädden i den tredje skålen.

Klä en springform med plastfolie, och stoppa ner en av de två marängbottnarna i botten på formen. Krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggulevispet, grädde, vitorna och den krossade marängen. Värm Nutellan lite i micron eller i vattenbad så den blir rinnig. Ringla ner nutellan i ägg-och grädd-smeten så det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Serveras med färska jordgubbar till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar