måndag 30 juni 2014

Ängasoppa

(4 port)

4 krm salt
1 l vatten
200 g sockerärter
2 krm vitpeppar, nymald
4 tsk maizena majsstärkelse
4 st morötter, späda
200 g rädisor
1 dl mellangrädde
2 st grönsaksbuljong, tärning
1 st blomkålshuvud
4 st lökar, färska
4 msk körvel, hackad, färsk

1. Skölj och ansa grönsakerna. Skala och skiva morötterna och bryt blomkålen i små buketter. Skär lök och rädisor i bitar.
2. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg ner morötter, blomkål och lök. Låt koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll ner den i soppan. Låt soppan koka upp.
3. Tillsätt sockerärter, och rädisor och smaka av med salt, peppar och körvel. Garnera med körvel och servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar