måndag 27 januari 2014

Kladdkaka "Rocky Road"

10 portioner

150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
0,5 dl pecannötter, hackade
1 dl mandlar, hackade 
1 dl mini-marshmallows
0,5 dl nonstop

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm) med flytande margarin och mjöla.
3. Smält margarinet och låt svalna.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ner den försiktigt.
6. Tillsätt det smälta margarinet.
7. Vänd i nötterna och godiset i smeten, men spar gärna några att strö över innan kakan sätts i ugnen.
8. Häll ned smeten i formen.
9. Grädda i mitten av ugnen om du har över och undervärme(med varmluft spelar det ingen roll vart du har kakan). Efter 14-15 minuter är kakan kladdig och efter 17-18 minuter är kakan mer gräddad.

Tips:
Du kan byta ut nötter/godis mot de nötter och godis du har hemma. Ett bra riktmärke är att tillsätta 1,5 dl nötter och 1,5 dl godis. Använd t.ex. överbliven julchoklad efter julen.

Servera som kladdkaka med en klick Milda Visp eller skär i mindre bitar och servera som julgodis.
Receptet på kladdkakan fungerar utmärkt även utan nötter och godis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar