måndag 18 mars 2013

Krämig morotssoppa med asiatiska smaker

5-6 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1-1 1/2 msk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1-2 tsk currypasta
5 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
1/2 apelsin, saft
salt

Garnera med:
Hackad chili, apelsinskivor & färsk koriander

1. Skala och hacka morötter, lök, vitlök och chilifrukt. För den modige; lägg några skivor chilifrukt åt sidan för garnering.
2. Fräs grönsakshacket i olivolja med ingefära, spiskummin & currypasta i några minuter.
3. Tillsätt buljong och koka upp. Låt det sjuda i ca 10-12 minuter.
4. Tillsätt kokosmjölk och pressad apelsinsaft. Spara andra hälften av apelsinen till garnering. Koka upp soppan och ta av från plattan. Mixa slät. Smaka av med salt.
5. Garnera med apelsinskiva, chilifrukt & koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar