torsdag 8 november 2018

Japansk cheesecake


Du behöver
3 ägg
120 gram vit choklad
120 gram cream cheese

Separera äggulorna och äggvitan.
Täck över skålen med äggvita med plastfolie och ställ i kylen.
Sätt ugnen på 170 grader.

Lägg chokladen i en bunke, över en kastrull med kokande vatten.
Rör om tills chokladen har smält. I med cream cheese och blanda ihop. Häll i de 3 äggulorna.
Vispa äggvitan tills den blir fast och blanda sedan ned i smeten, lite åt gången.
Olja in bakplåtspapper och täck en form (glöm inte botten). OBS - använd inte en form med löstagbar botten, eftersom den ska stå i vatten i ugnen.
Häll i smeten. Ställ din kaka i formen på bakplåten. Häll varmt vatten i plåten.
Grädda på 170 grader i en kvart. Sedan på 15 minuter i 160 grader, för att slutligen stänga av ugnen och låt den gräddas i ytterligare 15 minuter på eftervärmen. 
Strö lite florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar